2013. március 25., hétfő

Egy elgondolkodtató történet



  "Volt egyszer egy nagyon rossz természettel megáldott fiú. Az apja adott neki egy zsákot tele szögekkel, és azt mondta neki, hogy minden alkalommal, ha valakivel szemben elveszti a türelmét, egy szöget kell a kertkerítésbe vernie. 
Az első nap 37 szöget vert a kerítésbe a fiú. A következő hetekben megtanult magán uralkodni. A szögek száma egyre kevesebb lett. Azt találta ki, hogy egy szöget beverni sokkal fáradságosabb, mint uralkodni magán. Végre elérkezett az a nap is amikor a fiúnak egyáltalán nem kellett szöget beverni. Tehát oda ment ez apjához és elmondta neki. 
Az apja ekkor azt mondta, hogy akkor minden nap húzzon ki egy szöget a kerítésből, ha sikerült magán uralkodnia. 
Végre elmondhatta azt is az apjának, hogy az összes szöget kihúzta a kerítésből. 
Az apa ekkor odavitte a kerítéshez a fiát, és azt mondta neki: Fiam, jól viselkedtél, de nézd meg, hogy néz ki most a kerítés. Tele van lyukakkal. 
Ez a kerítés már soha sem lesz olyan, mint korábban. Hogyha valakivel veszekszel és valami gonoszat, rosszat mondasz neki, akkor ugyanilyen sebet ejtesz rajta, mint ezek a lyukak itt. Beleszúrhatsz egy kést egy emberbe, utána kihúzhatod, de a seb ott marad. Nem számít, hogy hányszor kérsz bocsánatot, a seb ott marad." 

*
 
A szóbeli, verbális sértés ugyanakkora fájdalmat okozhat, mint a testi, fizikai. A barátok ritka ékszerek, akik megnevettetnek, bátorítanak. Készek meghallgatni, mikor szükséged van rá, támogatnak, és feltárják számodra a szívüket. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése